Rólunk
NORDSEE - Ahol a hal a legjobban ízlik!
A NORDSEE napról napra szeretne vásárlói személyes vendéglátójává válni. Munkatársaink mindent megtesznek annak érdekében, hogy vendégeink otthon érezzék magukat. A minőségre törekvés már az áru beszerzésekor megvalósul, mert csak a legkiválóbb minőségű haláru juthat el a rengeteg NORDSEE vendéglátóegység bármelyikébe. Munkatársaink nemcsak körültekintő, professzionális kiszolgálásra törekednek, de a kellemes légkörről is gondoskodnak, hogy vendégeink minden téren elégedetten távozzanak.
Hagyomány 1896 óta
Több, mint 100 éves halfeldolgozói tapasztalatunk és hozzáértésünk önmagáért beszél. És a sikertörténet folytatódik...
1896 - A kezdetek
április 23-án kereskedők és hajótulajdonosok egy csoportja megalapítja a „Nordsee halászati és kereskedelmi céget” Adolf Vinnen kezdeményezésével. A cég flottája hét halászhajóból állt. A cél: friss halat értékesíteni Németországban, a legjobb minőségben. Még ugyanebben az évben megnyitott az első NORDSEE kereskedés Brémában.
1897 - Saját kikötő
A NORDSEE 16 hajóra bővült flottájával saját kikötőt nyit 1897. április 20-án Nordenham városában.
1928 - Az egyesülés éve
Ebben az évben több különböző Alsó-Weser-menti valamint az Elba torkolatánál fekvő cég egyesült „NORDSEE Német halkitermelő Egyesülés, Bréma-Cuxhaven” névvel. Ettől az évtől kezdve a NORDSEE már az Északi-tengeren is halászik.
1930 - Hazai halfeldolgozó ipar
Miután további cégek olvadtak be a NORDSEE-be, mostantól a teljes németországi halászflotta felét a NORDSEE működteti. Ily módon egy eredményes belföldi halfeldolgozó ipar alapkövei kerültek lefektetésre.
1932 - Büszke munkaerő
Nem csupán a frisshal-értékesítő üzletek száma bővült Németországban 128-ra Ausztriában pedig 32-re, hanem a dolgozók létszáma is folyamatosan növekedett, ekkor már elérte a 4400 főt.
1939 - "Deutsche See"
Megalakul a „Deutsche See” hal-nagykereskedelmi cég.
1955 - Az üzletlánc megszilárdulása
A NORDSEE még határozottabban folytatja kiskereskedelmi üzletláncának bővítését, valamint új színvonalmegőrző szabványokat vezet be üzleteiben. Ebben az évben már több, mint 250-re rúg az üzletek száma az akkori NSZK-ban.
1965 - NORDSEE Quick - Fel a csúcsra
Ebben az évben a NORDSEE egy teljesen új, a vendéglátásban egyedi koncepcióval áll elő. Az átütő siker azt eredményezi, hogy az elkövetkezendő években a NORDSEE üzletek száma ugrásszerűen megnő.
1974 - The 100th "Quick" Restaurant
Rekord év a NORDSEE számára: 16 új egység nyílik az akkori NSZK-ban, a 100. gyorséttermi NORDSEE Quick megnyitását pedig fesztivállal ünneplik meg Göttingenben.
1994 - A siker folytatódik
Hogy a cég megtartsa vezető pozícióját az ágazatban, az év végére átstrukturálják az üzletvitelt: az eddig egymástól különálló egységként kezelt éttermeket és egyéb vendéglátóegységeket közös irányítás alá vonják.
1996 - Boldog születésnapot
A NORDSEE fennállásának 100. születésnapját ünnepli.
1998 - Fókuszban a gasztronómia és a kiskereskedelem
Az év kezdetén eladásra kerül a „Deutsche See” nagykereskedelmi cég. A NORDSEE innentől fogva a vendéglátásra és kiskereskedelmi üzleteire koncentrál.
2001 - Szakemberképzés
A NORDSEE által kezdeményezett és megvalósított kiképzési ágazat, a rendszergasztronómiai szakemberképzés első végzősei sikerrel lezárják vizsgáikat.
2014 - A Márka stratégiai átalakítása
Nagyszabású piackutatás és belső elemzés alapján a NORDSEE elindítja a vállalat stratégiai átalakítását. A hangsúly az új márkára helyezkedik, amely a hagyomány, a természetesség és az innováció között helyezkedik el.
2016 - NORDSEE 120 éves
A NORDSEE 120 éve Németországban és Ausztriában és további országokban látja el az embereket friss halakkal és finom haltermékekkel. Mert ez a küldetésünk. Halak legyenek - természetesek és frissek.
A NORDSEE Snack Bár
A snack bár a NORDSEE legkisebb vendéglátóegysége, melyet leggyakrabban közlekedési csomópontokon, például vasúti főpályaudvarokon vagy repülőtereken talál. Az ablakos kiadó rendszerrel működő egységek rendszerint egy étterem részeként működnek, így a vendég akár helyben is elfogyaszthat valami gyorsan elkészülő finomságot. A snack bárokban egyaránt talál ízletes bagetteket, finom salátálat és rendkívül praktikus snack-boxokat különféle variációkban. Önnek csak azt kell eldöntenie, rögtön elfogyasztja a megvásárolt ízletes falatokat, vagy az otthona nyugalmában élvezi ki ételeink egyedülálló ízét.
A frissesség fogalma
Friss ízek és tökéletes élvezet
Ha a maximális élvezetről van szó, a NORDSEE nem ismer kompromisszumot. A NORDSEE több, mint száz év tapasztalatával a háta mögött széleskörű ismerettel rendelkezik a halak és a tenger gyümölcseinek témakörében, az első osztályú termék beszerzésétől az igényes gourmet-fogások elkészítéséig. Tudásunkba bele is kóstolhat! Ilyen értelemben ételeink élvezete egyfajta jó érzéssel párosul, hiszen Önt kizárólag kitűnő minőségű termékkel szolgáljuk ki. Természetesen minden meleg fogást és szendvicset a legújabb táplálkozástudományi eredmények alapján fejlesztettünk ki, hiszen számunkra a friss ötletek és a változatosság ugyanolyan fontosak. A NORDSEE-nál folyamatosan követjük az aktuális trendeket, és figyelünk vásárlóink igényeire is, hogy a halas ételek lenyűgöző választékával kényeztethessük a hozzánk betérőket. A NORDSEE kiáll a hal mint termék becsületes kezelése mellett, a céget elsősorban az a cél vezérli, hogy vásárlói elégedettek legyenek.